четвер, 10 грудня 2020 р.

 

   На тематичному уроці  «Знаю права і змінюю світ!» шестикласники познайомились   із правами дитини, усвідомили важливість  юридичного закріплення права дітей на особливе піклування та допомогу з боку суспільства  і держави; проаналізували  цінності особистості кожної дитини, необхідності дотримання її прав. Закріпити отримані на уроці знання дітям допомогли пазли. Складаючи їх,школярі зрозуміли, що поряд із правами потрібно дотримуватися ще й певних обов‘язків: поводити себе так, щоб не порушувати права інших людей; поважати одне одного; не ображати й не принижувати інших.




Конвенція ООН про права дитини. 
 Учні дізналися про права та свободи дитини, що охороняють дитинство, кому приділяється особлива увага і турбота,що таке правопорушення, злочин, покарання.



"Хоч дитина я мала, але маю вже права"

  Діти дошкільної групи спробували зрозуміти, що таке право, і для чого воно потрібне. Ознайомились, обговорили і "розмалювали" основні права, які мають діти. Також виготовили логотип прав людини, як символ того, що права людини є основою справедливого, вільного, мирного світу.