пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

 Щороку 21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – день, в який 7 років тому розпочались події, які назавжди змінили Україну. З метою гідного вшанування мужності учасників цих подій, які відстоювали права людини, європейського майбутнього України, а також ідеали свободи, справедливості  у нашому закладі було проведено комплекс заходів, а саме:

   У 2 класі класним керівником Солодкою Н.І. проведено виховну годину "Гідність та Свобода". Діти послухали розповідь про події листопада 2013 р., переглянули  фото та відео про ці страшні дні. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув.



   Учні 1,3,4  класів (класні керівники  Ноняк Г.В. та Василюк О.М.) відзначили День Гідності та Свободи переглянувши фільм про події 2013 року на Майдані Незалежності та поклали квіти на могилу захисників України.





   Учні 7 - 8 класів разом з класним керівником Николин О. Я. ознайомились з історією виникнення свята. Також обговорили такі поняття слів, як "гідність" та "свобода". Кожен учень (учениця) усвідомили себе "українцем (українкою)" та зрозуміли,що таке почуття особистої відповідальності за долю держави.



   Учні 6 класу (Класний керівник Марухняк І.С.) долучилися до унікальної ініціативи команди EdCamp Ukraine та Global Dignty Ukraine – проведення у Всесвітній День Гідності та Свободи Всеукраїнського уроку-дискусії,особливістю якого став компонент «Гідність у дії!». «Україна — територія Гідності та Свободи, і так має бути завжди!» під таким гаслом школярі взяли участь у диспуті з використанням технології критичного мислення . Завершили виконанням Гімну України.





   "Ми - діти вільної країни"
Дошкільнята разом з вихователем Чорній М.М. обговорили значення слова "воля", "свобода", їхню роль у житті людини; відкрили для себе приховане значення державного тризубу та почули історію про вільних людей, які боролись за своє право бути свобідними і гідними.




   "Ми за європейські цінності". Виховна година у 9 класі (Класний керівник Кузик І.В.) присвячена 7- річниці Революції Гідності.