вівторок, 8 грудня 2020 р.

 "Я такий,  як і ти, бо я - людина"

   До Міжнародного дня людей з інвалідністю дошкільники Поршнянської філії І-ІІ ст - ЗДО переглянули ряд відеороликів про дітей з особливими потребами. Спільно з вихователем обговорили важливість підтримки, доброти, рівності у ставленні, турботи, посмішки, дружби для таких  дітей і людей. Діти брали  участь в  іграх: «Сліпа довіра», «Глухий і німий», «Шість відчуттів». Також розмалювали сердечка, як символ добрих побажань і любові.

                   

Заходи щодо відзначення Дня Збройних Сил України!

   6 Грудня — це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. День Збройних сил України — це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою. 

  Виховна година "На  захисті рідної землі" 

   Діти розповіли, що День Збройних сил України це шана воїнам, які захищають незалежність нашої держави. Переглянули цікавий відеоматеріал про будні наших бійців на східному кордоні України, про рідних, які чекають і підтримують їх вдома.


 Година спілкування "6 грудня - День Збройних Сил України"
(Виготовлення вітальних листівок)



 Урок мужності "На варті Вітчизни!"

  Урок сприяв формуванню глибоких патріотичних по­чуттів, усвідомленню відповідальності за все, що відбувається в країні, засвідчив вдячність тим, хто віддав життя, виплекав активну громадянську позицію школярів щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів.


   Дошкільнята переглянули соціальні відеоролики про війсковослужбовців ЗСУ. Обговорили разом з вихователем їхнє значення у безпеці і спокої кожного. Ознайомились з видами збройних сил, їхніми емблемами. Уявили себе пілотами, піхотинцями, моряками. На заверщення виготовили вітальні листівки.



Виховна година "Наш захист і опора держави"

   Учні переглянули відео, у якому побачили як навчаються курсанти,чим займаються у вихідні. Діти ознайомились із родами військ та їхньою формою. Усім було цікаво побачити, як працюють військові на полігонах, яка у них зброя, техніка.

       

Виховна година "Лист до солдата" 

  Учні писали листи подяки та свої побажання до воїнів.  Пригадували здобутки українського війська у різні історичні періоди. Також були учасниками вікторини.