четвер, 22 лютого 2018 р.

21 лютого в День Рідної Мови в бібліотеці с. Поршна  відбувся літературний ранок «Наша мова - калинова».  Бібліотекар Марія Журавська розповіла дітям підготовчої групи Поршнянського НВК,   що рідна мова живе у кожному вимовленому  слові, як вона  розквітає від вживання прекрасних, милозвучних  та сповнених добра слів у повсякденному житті . Маленькі до школярики   розповіли у віршах те , що вони  знають про рідну ,за допомогою діалогу продемонстрували всім присутнім, що вчити українську мову варто змалечку і що для вивчення української мови не існує вікових обмежень. Юні розумники  пригадали свої улюблені казки і наввипередки розповідали їх слухачам. Згодом малюки з цікавістю спостерігали за інсценізацією казки «Червона шапочка», яку виконали  директор Народного дому Галина Голубець та  їх  вихователь Чорній Марія. Діти  з трепетом у серці  переживали ) за персонажів казки.
   Завершальним акордом зустрічі стало викладення  власноруч розмальованими  буквами гасла зустрічі-«Наша мова - калинова». Дівчатка  та хлоп'ята зауважили , що кожна буква, повинна стояти на своєму місці, щоб вийшло слово, що для утворення слова важлива кожна літера.
      Додому діти йшли з твердим переконанням і вогником в очах, що і вони  «маленькі частинки» - юні українці зі щирим серцем, мають   важлива роль  і своє місце в рідній Україні.