вівторок, 13 березня 2018 р.

" Олімпійські ігри: історія та сучасність "
Вже кілька  століть
Священний вогонь олімпійський палає.
 Мільйони атлетів з усіх континентів
На форум спортивний всіх разом збирає,
Щоб мірятись силою, знать, хто найшвидший,
Хто вищу за інших планку здолав.
  7  березня  2018 року у Поршнянському  НВК  учитель  історії  та географії  Кузик  І.В.  провела   урок – гру на тему :  " Олімпійські ігри: історія та сучасність ". Учні   дізнались про те, скільки необхідно   докласти  зусиль, важкої щоденної, іноді монотонної  праці для того, щоб завоювати медаль, особливо - олімпійську.
   Школярі були поділені на дві команди, вправно змагались,  розв'язували кросворди та ребуси, аналізували історичні факти, перекладали тексти з іноземної мови, згадували досягнення спортсменів  Зимової Олімпіади у Південній Кореї . Під час гри учні розповіли про те, що Олімпійські ігри – не тільки змагання між спортсменами, але  й   є  послом  миру у всьому світі: під час ігор дотримувались священного миру,будь-які військові конфлікти та сутички в регіоні, де відбувались Олімпійські ігри, заборонялись.
    У кожного є своя олімпійська сходинка, своя олімпійська висота, і щоб її досягти, потрібно мати велике бажання, віру у свої сили і щоденно працювати для здійснення своєї мрії.